Rustonkorjausistute

Kirjoittaja Mirja Leinikka 29 maaliskuu, 2018

Kuva: https://www.invesdor.com/fi/pitches/845

Ensimmäinen kokous laittaa päivän käyntiin kello kahdeksalta. Veli on käynyt vain lyhyen hihnalenkin, ja protestoi koko kokouksen ajan kohtaloaan riehumalla ympäri taloa. Minun pitää saada pian rutiinit kohdilleen ehdin ajatella, samalla kun koitan viedä kokousta eteenpäin mute-nappia jokaisen lauseen välissä painellen.

Lounastauolla soitan vakuutusyhtiöömme. Korvaatteko istutteen, jos koiralleni laitetaan sellainen? Entä tähystysleikkaus, saanko leikkauttaa koirani missä tahansa?

"Katsotaan, Velihän on vakuutettu meillä yli nelikuisena. Tarkistan mitä silloin sanotaan kasvuhäiriöiden korvauksista."

Haukon happea. Yli nelikuisena? Mitä ihmettä? Olen siirtänyt sen vakuutuksen teille ennen neljän kuukauden ikää. Laskimme iän vielä virkailijanne kanssa niin viikoissa kuin päivämäärissäkin, ja alle neljään kuukauteen päädyimme kummallakin laskentatavalla. Tähänkö tämä nyt kaatuu. Päänsärky takoi takaraivoa.

"Hetkinen, katsotaan nyt uudelleen. Totta, Veli on vakuutettu alle nelikuisena, eli kasvuhäiriöleikkaus korvataan."

Voi luoja, ei saa säikytellä! Tässä jaksamistani koetellaan jo muutenkin.

"Anteeksi, ei ollut tarkoitus. Katsotaan se istuteasia seuraavaksi. Valitettavasti voi olla niin, että istutetta ei korvata, mikäli siitä ei ole kansainvälisiä kliinisiä tutkimuksia."

Copla Scaffold -rustonkorjausistute täyttää leikatun nivelen pinnan ja sen pitäisi nopeuttaa toipumista ja ehkäistä nivelrikkoa. Veli saattaisi päästä yliopistollisen eläinsairaalan tutkimukseen mukaan, jossa sillä olisi mahdollisuus saada istute. Istutteen saisi kuitenkin myös yksityisiltä eläinlääkäriasemilta, mutta vakuutus ei siis korvaisi sitä.

Kun ajam koirien harjoituksiin hallille, laitan kuulokkeet korville ja soitan eläinlääkäriin kysyäkseni mitä istute maksaa. Alustava hinta-arvio 800€ + alv. Ja tämä kertaa kaksi.

Vastaantuleva auto vilkuttaa hurjasti valoja. Ajan autoletkan perässä ihmetellen miksi. Kun vilkaisen taustapeileihin, näen suuren hirviuroksen seisovan tien pientareella. Juuri siinä, josta sekunti sitten ajoin ohi. Ja minä en nähnyt sitä, vaikka katsoin koko ajan tielle. Autot takanani hiljentävät ja hirvi astuu tielle. Se saa seurakseen naaraan, ja yhdessä ne astelevat vilkkaan tien yli. Se olisi voinut olla siinä, ajattelen. Nyt, aseta asiat mittasuhteisiin. Muista mikä on tärkeää.

 

Kuva: https://www.invesdor.com/fi/pitches/845
Mirja Leinikka
Mirja Leinikka

Kirjoittaja

Mirja Leinikka on intohimoinen koiraharrastaja ja kouluttaja. Hän kilpailee koiriensa kanssa agilityssä, rally-tokossa ja tokossa, ja harrastaa myös muita lajeja. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista ja käyttäytymistä aikuisiällä, ihmisten valmentamista puolestaan työurallaan yritysmaailmassa. Syy eläinten kouluttamisen opintojen aloittamiseen on ollut loputon mielenkiinto siihen, kuinka me ihmiset voimme parantaa eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja opettaa niille mitä ihmeellisimpiä asioita. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista pääasiassa Suomessa, mutta viime vuosina hän on pyrkinyt kouluttautumaan myös ulkomaisilla kursseilla. Tämän on tehnyt mahdolliseksi jäsenyys kansainvälisessä IAABC organisaatiossa (International Association of Animal Behavior Consultants).Kaksi oikein kasvuhäiriöissä -blogissa sinua saattavat kiinnostaa myös:

Ilo - 13.2.2016-26.10.2020
Ilo - 13.2.2016-26.10.2020

Kirjoittaja Mirja Leinikka 29 lokakuu, 2020

Lue lisää

Copla-tutkimuksen vuosikontrolli
Copla-tutkimuksen vuosikontrolli

Kirjoittaja Mirja Leinikka 01 heinäkuu, 2019

Lue lisää

Puoli vuotta Copla-tutkimuksessa
Puoli vuotta Copla-tutkimuksessa

Kirjoittaja Mirja Leinikka 01 marraskuu, 2018

Lue lisää