Ilmaiset toimituskulut yli 75€ tilauksiin!

Veli mukaan Handling 360 & Agility Nation ohjelmiin

Kirjoittaja Mirja Leinikka 21 joulukuu, 2019

Veli mukaan Handling 360 & Agility Nation ohjelmiin

Olemme aloittaneet Velin kanssa Susan Garretin Handling 360 koulutusohjelman. Olen ajatellut aiemminkin osallistuvani tähän erinomaiseksi kehuttuun verkkovalmennukseen, mutta aika ei ole ollut aiemmin otollinen osallistumiseen. Lokakuussa H360 kuitenkin tuli muutamaksi päiväksi jälleen myyntiin, ja tuolloin liityimme valmennukseen mukaan.

H360 on jaettu useampiin osioiohin, joita käydään järjestyksessä läpi. Ensimmäisten viikkojen perustaito-ohjelmat olivat meille sen verran tuttuja, että kahlailin nuo viikot läpi muita materiaaleja joita H360:ssä todellakin riittää. Inspiroivaa katsottavaa oli esimerkiksi Garretin koiran Momentumin 12 kuukauden ajalta videoitu päiväkirja. Päiväkirjan perusteella ei ole ihme, miten häiriönsietokykyisiä useiden agilityurheilun huippuen koirat ovat: vaativat häiriöharjoittelut aloitetaan jo hyvin nuorten koirien kanssa, jolloin agilityn äänet, kohti ja ohi juoksevat koirat ja kiljuvat ohjaajat ovat varmasti pienempi murhe kun alla on näinkin intensiivistä häiriöharjoittelua. Toinen mihin ihastuin on koirakuntosali, jossa Garret käy Momentumin kanssa säännöllisesti. Koirakuntosalilla tehdään cirquit-tyyppistä harjoittelua tasapainolaudoilla ja -tyynyillä sekä erilaisia kehonhallintaharjoituksia koiraseurassa. Eli kuntosalitunnilla saa sielläkin kaksi kärpästä yhdellä iskulla: jumppatreenit ja häiriöharjoittelun. Innostuin koirakuntosalista niin paljon, että kysyin Facebookista ystäviltäni, miksei Suomessa ole vastaavaa paikkaa. Onneksi minulla on yhtä innostuvia kavereita kuin itse olen, ja ystäväni Emma joka omistaa Petbrosin koirakylpylän, päättikin perustaa koirille oman salin Petbrosin tiloihin! Kuntosalin avajaisia vietetään 19. tammikuuta ja me olemme todellakin mukana :)

Velin H360 harjoitukset ovat nyt edenneet flatworkiin, eli ns. kuivaharjoitteluun. Veli toki osaa jo entuudestaan monia agilityyn liittyviä asioita, mutta olen silti tehnyt tunnollisesti flatwork-harjoituksia, sillä niistä monet ovat erinomaisia Veli Velpurille, joka on erittäin herkkä minun liikkeelleni. Sen yleisin tapa reagoida liikkeeseeni on se että se hyppää vasenta olkaani vasten ja tarraa siihen hampaillaan kiinni. Muutama mustelma olkapäässä siis motivoi tekemään tunnollisesti perusharjoituksia joiden avulla Veli on alkanut oppia lukittumaan tehtävään ja olemaan reagoimatta minun liikkeeseeni.

 

H360 harjoituksista innostuneena, ostin Black Fridaynä myös Garretin Agility Nationin. AN:ssä saa kaikki materiaalit käyttöön heti, mikä kaltaiselleni kärsimättömälle koulutusnörtille on varsin erinomainen asia. Ensimmäisenä lukulistalle tuossa ohjelmassa menivät 2on2off kontaktien opetus sekä 2 x 2 kepit. Molempien opetustekniikat ovat menneet itselläni AN:n myötä uusiksi. Olen todella iloinen, että niin moni Garretin tekniikka perustuu kohdetyöskentelyyn. Kohdetyöskentely on kaikkien koirieni perustaito, ja asia jonka opetan niille ensimmäisenä ennen muita asioita. Meillä ovat hallussa niin nenä, kuin tassutargetit ja varsin vahvoina, sekä kohteisiin liittyvät häiriöt. Kohteet vetävät koiriani puoleensa ja niillä on niille myös kova veto.

Rakennan Velille puomille 2on2off kontaktin, lähinnä turvallisuussyistä. En halua että 27 kiloinen uros teloo itsensä juoksupuomilla, vaikka Veli hyvin ketterä kaveri onkin. AN:n myötä vaihdoin puomin tassutargetin nenätargettiin, josta Veli on yhtä innostunut kuin tassutargetistakin. Kepit olin ajatellut opettaa 2 x 2 tekniikalla sekä verkkojen avulla mutta AN:n  ja H360:n myötä tähän löytyi aivan mahtava kosketusalustasovellus. Garret kutsuu alustoja PPT:ksi, eli preferred path target, mutta minulle ne ovat kosketusalustoja. En vain ollut hoksannut, että alusta voi olla pitkä, jopa niin pitkä että se kulkee 2 x 2 keppien alla näyttäen koiralle oikeaa pujottelusuuntaa kun keppikulmaa kavennetaan. Alustan avulla koiran katse on myös alhaalla. Kosketusalustasovelluksia Garret käyttää myös monien muiden asioiden opettamiseen, niistä lisää myöhemmin kun etenemme harjoituksissa :)!




Mirja Leinikka
Mirja Leinikka

Kirjoittaja

Mirja Leinikka on intohimoinen koiraharrastaja ja kouluttaja. Hän kilpailee koiriensa kanssa agilityssä, rally-tokossa ja tokossa, ja harrastaa myös muita lajeja. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista ja käyttäytymistä aikuisiällä, ihmisten valmentamista puolestaan työurallaan yritysmaailmassa. Syy eläinten kouluttamisen opintojen aloittamiseen on ollut loputon mielenkiinto siihen, kuinka me ihmiset voimme parantaa eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja opettaa niille mitä ihmeellisimpiä asioita. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista pääasiassa Suomessa, mutta viime vuosina hän on pyrkinyt kouluttautumaan myös ulkomaisilla kursseilla. Tämän on tehnyt mahdolliseksi jäsenyys kansainvälisessä IAABC organisaatiossa (International Association of Animal Behavior Consultants).



Ilotreenit -blogissa sinua saattavat kiinnostaa myös:

Urheilukoiran fyysinen harjoittelu
Urheilukoiran fyysinen harjoittelu

Kirjoittaja Mirja Leinikka 25 toukokuu, 2021

Lue lisää

Liikehäiriötreenejä
Liikehäiriötreenejä

Kirjoittaja Mirja Leinikka 23 helmikuu, 2020

Lue lisää

Häiriöharjoittelun anatomiaa
Häiriöharjoittelun anatomiaa

Kirjoittaja Mirja Leinikka 22 tammikuu, 2020

Lue lisää