Beitostølen - matkan aloitus

Kirjoittaja Mirja Leinikka 09 Heinäkuu, 2018

Beitostølen - matkan aloitus

Hiekkatie nousee tiukasti ylöspäin. Vaivaiskoivut pitävät juurillaan otetta maasta. Tie päättyy kylttiin, ja puita on edelleen liikaa paljakaksi. Täytyy etsiä uusi reitti.  Tänään emme jaksa kavuta ylämäkeen.

Olemme matkanneet Tukholmasta Norjaan kaksi päivää. Matkaa on taivallettu isoilla hyvin hoidetuilla Europpaateillä ja sitten niillä kapeilla ja kuoppaisilla roudansyömillä kaistoilla, joissa käsi hapuilee pelkääjän paikalla ovenkahvaa, kun serpentiinimutkassa tulee vastaan täysperävaunurekka.

Nyt olemme saapuneet Beitostøleniin, pieneen vuoristokylään näköalareitti Valdresflyen varrella, ja tehneet leirin Jotunheimin kansallispuiston kylkeen. Olemme etsimässä paikkaa, jossa tehdä iltalenkki koko päivän autossa matkanneiden koirien kanssa.

Jatkamme eteenpäin tiellä numero 51, ja pian eteemme avautuu juuri se Norja jota olemme kaivanneet. Lumihuippuisia vuoria toinen toisensa perään ja silmänkantamattomiin jatkuvaa paljakkaa, jossa ei näy ketään kulkijaa.

 


Ajamme auton parkkiin tiellä olevalle levähdyspaikalle, ja astumme ulos. Tuuli on viedä lippalakin mennessään, kun luonto toivottaa meidät tervetulleiksi yli tuhannen metrin korkeuteen. Kävelemme polkuja pitkin vajaan tunnin, ja maisema edessämme rauhoittaa mielen. Täällä vuorien keskellä aika kulkee omia teitään ihmisistä välittämättä. Täällä ihmisen on sopeuduttava luontoon, eikä toisinpäin.
Mirja Leinikka
Mirja Leinikka

Kirjoittaja

Mirja Leinikka on intohimoinen koiraharrastaja ja kouluttaja. Hän kilpailee koiriensa kanssa agilityssä, rally-tokossa ja tokossa, ja harrastaa myös muita lajeja. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista ja käyttäytymistä aikuisiällä, ihmisten valmentamista puolestaan työurallaan yritysmaailmassa. Syy eläinten kouluttamisen opintojen aloittamiseen on ollut loputon mielenkiinto siihen, kuinka me ihmiset voimme parantaa eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja opettaa niille mitä ihmeellisimpiä asioita. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista pääasiassa Suomessa, mutta viime vuosina hän on pyrkinyt kouluttautumaan myös ulkomaisilla kursseilla. Tämän on tehnyt mahdolliseksi jäsenyys kansainvälisessä IAABC organisaatiossa (International Association of Animal Behavior Consultants).


Kommentoi


Karavaanarikoirat -blogissa sinua saattavat kiinnostaa myös:

Liesjärven lenkki ja Iso-Melkuttimen kierto
Liesjärven lenkki ja Iso-Melkuttimen kierto

Kirjoittaja Mirja Leinikka 09 Syyskuu, 2018

Lue lisää

Retki satujen maailmaan - Grimsdalen
Retki satujen maailmaan - Grimsdalen

Kirjoittaja Mirja Leinikka 20 Heinäkuu, 2018

Lue lisää

Neljä päivää Jotunheimissa
Neljä päivää Jotunheimissa

Kirjoittaja Mirja Leinikka 16 Heinäkuu, 2018

Lue lisää