Seniorikoirien aktivointia!

Kirjoittaja Mirja Leinikka 08 lokakuu, 2017

Seniorikoirien aktivointia!

Meillä asuu kotona kaksi koiravanhusta, bordercollie Nero 12v ja bichon frise Niilo 14v. Nämä vanhat herrat nukkuvat paljon, ja pientä kremppaa löytyy sieltä täältä, mutta mieli on molemmilla virkeä kuin nuorilla pojilla konsanaan. Tässä videobloggauksessa esitellään temppukavalkadeja, joilla näiden kahden seniorikoiran mieltä huolletaan muutaman kerran viikossa, ja joilla senioreiden tekemistarvetta pidetään tyydytettynä.

Videobloggauksesta näet myös, miltä näyttää koira, joka on oppinut tarjoamaan. Vielä vanhallakin iällä ilmainen ruoka kiinnostaa vähemmän, kuin tekemisen kautta ansaittu makupala 🙂

Vlogissa käsitellään myös käänteistä houkuttelua, esineilmaisuja, sekä koiran omaehtoista toimintaa, joten asiaa löytyy myös seniorikoirien virikkeistämisen ulkopuolelta 🙂 Kommenteissa voit kertoa, mitä tykkäsit tämänkertaisesta vloggauksesta!

P.S. Vlogissa esitettäviä taitoja ovat mm. noutaminen ja esine-etsintä. Noutamisen aakkosia voit opetella noutamista käsittelevällä kurssillamme.
Mirja Leinikka
Mirja Leinikka

Kirjoittaja

Mirja Leinikka on intohimoinen koiraharrastaja ja kouluttaja. Hän kilpailee koiriensa kanssa agilityssä, rally-tokossa ja tokossa, ja harrastaa myös muita lajeja. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista ja käyttäytymistä aikuisiällä, ihmisten valmentamista puolestaan työurallaan yritysmaailmassa. Syy eläinten kouluttamisen opintojen aloittamiseen on ollut loputon mielenkiinto siihen, kuinka me ihmiset voimme parantaa eläinten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja opettaa niille mitä ihmeellisimpiä asioita. Mirja on opiskellut eläinten kouluttamista pääasiassa Suomessa, mutta viime vuosina hän on pyrkinyt kouluttautumaan myös ulkomaisilla kursseilla. Tämän on tehnyt mahdolliseksi jäsenyys kansainvälisessä IAABC organisaatiossa (International Association of Animal Behavior Consultants).Ilotraining-blogi -blogissa sinua saattavat kiinnostaa myös:

Koiran stressi ja selviytymisstrategiat
Koiran stressi ja selviytymisstrategiat

Kirjoittaja Mirja Leinikka 21 elokuu, 2022

Lue lisää

Onko ihminen eläin?
Onko ihminen eläin?

Kirjoittaja Mirja Leinikka 21 marraskuu, 2021

Lue lisää

Mitä on luottamus?
Mitä on luottamus?

Kirjoittaja Mirja Leinikka 21 marraskuu, 2021

Lue lisää